top of page

LINE-UP

2019

hdr2019lineup (Medium).PNG
RTB+new+Logo.png
Ross The Boss
News_RTB_2017.jpg

Ross 'The Boss' Friedman hoeft onder de fans van Manowar natuurlijk geen introductie. Samen met Joey DeMaio richtte hij deze legendarische band op om er 8 jaar en 6 studio-albums lang hun 'True Metal' de wereld mee in te sturen.

Voor veel Manowar fans wordt Ross nog altijd gezien als de 'ultieme Manowar gitarist'.

Daarnaast is hij vooral bekend als oprichter van de 70's punkband The Dictators en als bandlid van een hoop andere bands zoals Shakin' Street, Brain Surgeons, Death Dealer en nu natuurlijk met zijn eigen solo-band: Ross The Boss:

Een project dat begon als een soort Manowar tribute maar al zeer snel evolueerde naar een band met eigen materiaal.

Ross komt op zaterdag 26 oktober om 22h30 de pannen van het dak spelen in de Vondel. Dit wordt gegarandeerd een show die je niet mag missen!

Thorium
THORIUM_official_witte_schaduw.png

Thorium is het geesteskind van Dario Frodo, Stripe en Tom Tee: leden van de legendarische Belgische heavy metal band Ostrogoth.

Mede dankzij een overvloed aan ideeën voor muziek die ze met Ostrogoth niet konden verwezenlijken, kwam het idee om een nieuwe band op te richten.

Samen met klassiek getrainde drummer Louis Van Der Linden begon de zoektocht naar een krachtige zanger met een groot bereik en indrukwekkende 'stage presence'.

Die plek werd uiteindelijk ingevuld door de ervaren Nederlandse zanger David Marcelis (Lord Vulture, Black Knight,...)

Nu de line-up volledig was, liet de band hun zelfgetiteld debuutalbum op de wereld los in oktober 2018. Optredens en tours volgden meteen erna, met optredens in Duitsland, Spanje, Tsjechië, Nederland en België, samen met bands zoals The Three Tremors, Q5, Witch Cross en vele andere.

Thorium combineert elementen van allerhande klassieke stijlen van metal zoals NWOBHM, Power Metal, Progressive, Speed Metal, Bay Area Thrash en natuurlijk klassieke Heavy Metal.

Verwacht dus een zwaar, virtuoos en catchy concept van Heavy Metal wanneer Thorium op zaterdag 26 oktober om 21h30 de Vondel op zijn kop zet!

biography.jpg
From The Road
FTRBullTranspa.png
FTRbandpic.jpg

Lynyrd Skynyrd, de wereldbekende Amerikaanse rockband uit Florida, draait ondertussen al een halve eeuw mee en is vooral bekend van hits zoals 'Free Bird' en 'Sweet Home Alabama'.

De band zelf is momenteel bezig met een afscheidstournee, maar dat houdt deze Belgische tribute band niet tegen!

From The Road is een 9-koppige band die ontstaan is in 2014, genoemd naar het legendarische live album: 'One More From The Road' uit 1976. De leden hebben elk heel wat ervaring in andere bands achter de kiezen, wat zorgt voor een unieke 'vibe' op het podium, groot of klein.

Sfeer en meezingers gegarandeerd, wanneer From The Road op zaterdag 26 oktober om 19h de spits afbijt op Heaven's Door Revival 2019!

MFH
mfh-front-2016.png
WhatsApp Image 2019-03-26 at 09.22.23.jp

De afsluiter dit jaar wordt de Ledegemse coverband MFH.

De groep begon in 2005 als een vierkoppige band, met het doel het kot in lichterlaaie te zetten met hun eigenzinnige covers van allerhande prominente bands.

Het feest op zijn kop zetten is wat ze doen, met hun mix van metal, punk, hardcore en thrash van bands door de jaren heen. Verwacht je aan 'covers with balls' van bands zoals Metallica, Muse, Iron Maiden, System of a Down, Foo Fighters, DogEatDog en nog veel meer!

De vondel wordt gegarandeerd een broeihaard van headbangen en meegebrul wanneer MFH op zaterdag 26 oktober om 00h30 het podium betreedt!

bottom of page