top of page
hoe het allemaal begon...

GESCHIEDENIS

H80.jpg
H01.jpg

Knocking on Heaven's Door, het nummer van Bob Dylan dat honderden keren gecoverd en vervormd werd. Van hard-rock, rock & blues tot rap & reggae. Zo kreeg het nummer steeds een nieuw of breder doelpubliek, net degenen die Larry Delaere en Tony Naert wilden bereiken met het openen van het café. Jong of oud en van welk pluimage ook, iedereen moest zich thuisvoelen in muziekcafé Heaven's Door. Een ontmoetingsplaats waar men bij de betere muziek kan ontstressen.

 

In 1993 startten Larry en Tony Heaven's Door op. De aanpak, de muziek, de openheid naar bands die er eventjes wilden spelen ... het droeg er allemaal toe bij dat Heaven's Door een leuke, positieve reputatie kreeg. Eén van de allereerste bands die er in het zaaltje repeteerden waren Sigmund und sein Freund. Ook ontstond er aan de toog tussen pot en pint de allom gekende Meulebeekse band Rock Stovrie. Deze twee bands waren al goed voor 2 generaties muziek!

 

Heaven's Door was ooit het stamcafé van de Bergmannen (de Ardennenfanaten), de Kaaimannen (de skiërs) en later ook de Aquaholics (als grap ontstaan voor aquariumliefhebbers met gezonde lever).

Talrijke verjaardagsfuiven, jamsessies, optredens, kroegentochten, kermisweekenden ... zorgden voor leuke namiddagen, avonden en nachten. Soms draaide zo'n moment wel eens uit op een memorabele 'zotten' avond. Zoals daar zijn: Beachparty in putje winter, het winnen in Schotse outfit van de Berenfeesten, een Radio Amerika-avond met Luc Van Dyck, die een nieuwe generatie naar Heaven's Door lokte, een van de avonden dat de zaalvoetbalploeg won en de begrafenis van "Fonske de Muzze".... het kon en mocht allemaal. Af en toe werd de "giraf" zelfs bovengehaald.

Ook werd er door Larry de maandelijkse quiz georganiseerd met presentator Sief van dienst. Deze quiz gaat trouwens nog steeds door, op een andere locatie weliswaar, nl. TTC-lokaal in de Elbestraat te Meulebeke.

Eind november 2010 zette Larry een punt achter het café, wegens zijn pensioen. Dat werd gevierd met een geweldig afscheidsfeest : Larryfest. De manier waarop massaal afscheid werd genomen van een kroeg en van zijn stamvader was uniek. De kroeg zat stampvol en voor de deur werd "Het Plein van de Hemelse Muziek", voor deze gelegenheid gesitueerd onder een groot tentzeil in het eerste verkeersvrije deel van de Oostrozebekestraat. Buiten werden de klanten verwarmd door de muziek van een 5-tal bands en binnen draaide een DJ de pannen van het dak. Het werd een zeer lange avond en ochtend!

 

Het was niet de bedoeling, maar Larryfest bleek ook financieel een geslaagde avond te zijn. Omdat de opbrengst niemand toebehoorde en wij, de inrichters, daar eigenlijk niet bij stil hadden gestaan, staken we samen met Larry de koppen bij elkaar.

 

"Moesten we nu eens een reeks optredens organiseren, een beetje aansluitend bij de gedachte van de café" klonk het.

... en Heaven's Door Revival was geboren

H34.jpg
bottom of page